Foto’s

Op deze pagina kan u in de toekomst meer foto’s verwachten.

Antwerpen telt al een aantal sportparken: we zijn erg blij met de aanleg van het Park Spoor Noord. Het is een sportpark met open vlaktes en zeer weinig bomen en beplanting. Het is een noodzakelijke nieuwe groene long aan den Dam en ook de omwonenden zijn er opgetogen over.

Toch heeft het beschermcomité problemen met het standpunt van het stadsbestuur dat ons in de Antwerpnenaar van 1 januari 01 meldt dat dit soort park meer en meer zal opduiken in Antwerpen. Want ook onze historische parken, waaronder het Stadspark, zijn door dit concept open park met weinig of geen bomen mogelijk bedreigd.  Inderdaad, het historische Kielpark dat zeer vele majestueuze bomen kende werd al omgedoopt tot “sportpark” en ettelijke gezonde bomen werden verwijderd om het park “open” en “doorzichtig” te maken.

 

Hieronder een paar sfeerbeelden:

 

111

Het Kielpark “doorzichtig” en “open” gemaakt, met heel wat minder bomen…Ook dit staat, mogelijk met het historisch Stadspark te gebeuren: de internet enquete van het stadsbestuur telt een ongewoon hoog aantal vragen die allemaal over het kappen en rooien van bomen en struiken gaan…

 

117

Het  historische Kielpark tot sportpark gemaakt, ten koste van heel wat mooie bomen die er vroeger nog stonden. Waarom ook nog het Stadspark, belle epoque 19de eeuws flaneerpark, tot “doorzichtig” “open” sportpark willen omfunctioneren?

 

083

Het Park Spoor Noord, in aanbouw, een mooie verrijking voor Antwerpen, maar waarom dit concept open sportpark ook op historische bosrijke oude parken toepassen? Hebben die historische parken geen recht op bestaan?

099

Belichting Park Spoor Noord, symmetrie en rechtlijnigheid troef

090

 Park Spoor Noord

 

0361

Het romantische Stadspark uit 1869, aangelegd door toparchitect Eduard Keilig. Opgepoetst en gerestaureerd zou dit park weer de concurrentie aankunnen met het Gentse Citadelpark, het Brugse Minnepark, en de 19de eeuwse stadsparken van steden als London, Berlijn, Parijs, New York, Wenen, enz.  Ook het Albertpark (Harmonie) dient bewaard en gekoesterd.

Advertisements

One Response

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: